Любимите анимационни герои на децата завладяха Флората (СНИМКИ)

Любимите анимационни герои на децата завладяха Флората (СНИМКИ) - E-Burgas.com
Снимки Татяна Байкушева

Куклите на Атанас и Атанаска са само от еко материали и се отглеждат лесно - с малко вода и много любов

За поредна година децата имат своя любим кът на изложението „Флора Бургас“ и за пореден път „виновници“ за това са Атанас и Атанаска от Варна. Десетки от любимите анимационни детски герои си имат свой собствен щанд на изложението и освен, че по нищо не се различават на вид от играчките... са и цветя от типа чичко тревичко.

Мнозина миньони, смърфове, Мики и Мини Маус, Спондж Боб, Мечо Пух и др. са пресъздадени  от вещите ръце на семейството и се радват на огромен интерес от децата. В отделна колекция на изложението са изработени и десетки видове животни, които правят асортимента изключително богат и интересен.

Двамата се занимават с тази дейност вече 4 години и твърдят, че редовно следят детските филмчета, за да в крак с актуалните детски любимци. Фигурките правят според тендеnциите, за да бъдат лесно разпознавани от децата.

„Няма никакви по-специални изисквания за отглеждането им, единственото от което се нуждаят е малко водичка и много любов и нежност. Поливат се и се подстригват“, обяснява Атанаска. Всичките им цветя-кукли са ръчно изработени от екологични материали – семена райграс, текстил и стърготини натурална дървесина, няма нищо изкуствено по тях.

Ако не откриете любимия си герой на техния щанд, те ще опитат да ви го направят и по поръчка. Двамата варналии не пропуснаха да похвалят общината за добрата организация около „Флора Бургас 2018“, като казват че всяка година е по-добра от следващата.

Галерия
Коментари

Още от последните новини