„Лукойл“ ще направи всичко възможно „Нефтохимик“ да играе евромачовете в „Младост“

„Лукойл“ ще направи всичко възможно „Нефтохимик“ да играе евромачовете в „Младост“ - E-Burgas.com

Отборът на „Нефтохимик 2010“, който спечели волейболната титла на България е застрашен да играе домакинските си мачове от квалификациите за Шампионската лига извън Бургас, тъй като зала „Младост“ не покрива изискванията за брой зрители. Затова ръководството на спонсора „Лукойл“ ще опита да направи всичко възможно въпросния показател да бъде покрит и бургаските фенове на волейбола отново да пълнят залата в така важните мачове.

Изпълнителният дирек­тор на ОСК „Лукойл“ Сашо Везенков сподели пред „Тема Спорт“, че е изненадан от новината, че залата не отговаря на изискванията на CEV за домакински мачове на ниво Шампионска лига. Той призна, че е провел разговор по темата и е категоричен, че ръководството на клуба ще направи максималното, за да не се налага „Нефтохимик“ да играе във Варна в европей­ските турнири.

„Смисълът на едно наше участие в Европа е именно в това – хората да гледат силен волейбол в Бургас. Ако ще ходим във Варна или пък в София, тогава се губи целият замисъл. „Нефтохимик“ е градски отбор, той си е на Бургас. Това не е „Левски“ или ЦСКА, за да има фенове в цялата страна и да не е проблем да играят на различни места. Предстои ни разговор с кмета на общината, за да видим как да направим така, че да отговорим на изискванията. Смятам, че критериите като височина на залата (минимум 9 метра), както и ширина и дължина (25 на 37) сме ги покрили. Остават само трибуните. С преустройство бихме могли да увеличим капацитета до 1500, за да стане кокетна и хубава зала. Ако го направим, съм уверен, че ще ни допуснат. Ще направим максималното, за да не се местим“, коментира темата Везенков.

Той уточни, че тепърва предстоят разговори с президента на клуба Валентин Златев за цялостната визия на бургазлии през следващия сезон.

Галерия
Коментари