"Луфтханза" може да складира стари самолети у нас

Някогашното военно летище край хасковското село Узунджово може да се превърне в база за утилизация на старите самолети на "Луфтханза" -най-голямата авиокомпания в Европа по отношение на превозени пътници. Националният авиопревозвач на Германия вече е в контакт с българските власти, съобщи депутатът от ГЕРБ от Хасково и председател на енергийната комисия в парламента Делян Добрев, пише "Стандарт".

Макар на две граници - между Гърция и Турция, и свързваща стратегическа точка като вход на Европа от Близкия изток, хасковският регион е слабо развит икономически. През последните 10 години няма привлечени инвестиции, а средната работна заплата е около 600 лева.
Сред приоритетите на новата местна власт, посочени с встъпването в длъжност в първи кметски мандат на Добри Беливанов, е именно привличането на инвеститори към областния център. А като първа стъпка в тази посока в края на март местният общински съвет гласува Наредба за насърчаване на инвестициите. Целта на новоприетия регламент е облекчаване на процедурите и създаването на по-добри възможности за вложения в Хасковска община.

Коментари

Още от последните новини