Лудогорец разгроми Нефтохимик за Купата

Лудогорец разгроми Нефтохимик за Купата  - E-Burgas.com

Нефтохимик отпадна от състезанието за Купата на България, след като отстъпи на Лудогорец в мача от 1/16 финалите на турнира. На Арена Созопол „шейховете“ отстъпиха на лидера в българския елит с 1:4.

Първата част завърши при резултат 1:0 за Нефтохимик, след попадение на Радослав Апостолов в 10-та минута. Той премина цялата защита на Лудогорец и остави вратаря на разградчани безпомощен. Преди това двата отбора си размениха по два опасни изстрела. Мирослав Радев, още в първите минути, бе изведен сам срещу вратаря на  гостите и стреля със странична ножица. Стражът на Лудогорец Пламен Илиев  обаче успя да се намеси успешно. Малко след това отново Радев пробва да засече кълбото от въздуха, но неуспешно. Гостите също атакуваха вратата на Росен Андонов, но той с хладнокръвие реагира. В 7-ма минута на двубоя Дяков, с далечен шут, опита да се разпише, но удари греда, а при добавката Андонов се намеси. Пет минути след точния си изстрел Радослав Апостолов беше на крачка от второ попадение, но ударът му бе неточен. В 23-та минута гостите удариха втора греда.

В 40-та минута, при контраатака на  Галин Димов топката попадна отново в Мирослав Радев, който навлезе в наказателното поле, но стреля в ръцете на стража на Лудогорец. Минута преди последния съдийски сигнал, заради нарушение срещу Цветан Филипов, той получи възможност да изпълни пряк свободен удар от границата на наказателното поле, но не успя да удвои аванса на домакините.

Веднага след подновяването на играта Радослав Апостолов проби от ляво, но центрирането му бе неточно. В 53-та минута гостите изравниха, след пробив на Горалски, точен за 1:1 бе Мавис Чибота. Обрат разградчани направиха в 60-та минута. Луоки бе изведен сам срещу вратаря на „шейховете“ и се разписа за 1:2. В 76-та минута отново Чибота прати топката във вратата за 1:3. В първата минута от  добавеното време Чибота засече пас от дясно и оформи крайното 1:4.

Състав на Нефтохимик: Росен Андонов, Атанас Ташолов, Боримир Карамфилов (55 Ерик Почански), Галин Димов, Иван Колев, Йолиян Милков, Мирослав Радев (65 Иван Цачев), Пламен Тенев, Радослав Апостолов, Цветан Филипов (50 Михаил Георгиев), Цветан Чахов

Резервен състав: Павел Здравков, Джунейт Али, Димитър Костадинов, Живко Петков

Коментари

Още от последните новини