Лили Иванова плаща по 1400 долара за старчески дом

Лили Иванова плаща по 1400 долара за старчески дом - E-Burgas.com

Lili-Ivanova-2t_2

Лили Иванова взе тежкото решение да изпрати сестра си Магда в старчески дом. През последните месеци състоянието на 78-годишната роднина на най-популярната ни певица се влошило сериозно, заради което кубратската легенда преценила, че вече не й е по силите да полага нужните за здравето на кака си грижи, пише "Всеки ден".

През последните няколко лета Лили и Магда станаха изключително близки, след като през годините двете сестри бяха раздирани от сериозни разпри. Близостта между двете Иванови пламна отново, след като внезапно 3-години по-голямата Магда легна на легло през 2010 година. Тогава ледовете между родствениците се стопиха внезапно и смятаната за високомерна и студена Лили пое грижите на сестра си изцяло на свои плещи, посещавайки я всеки ден в жилището й в столичния квартал „Банишора".

По-късно, заради неподобряващото се състояние на Магда, изпълнителката на „Детелини" нае медицински работник, но очевидно болногледачката вече не е достатъчна.

Пред близки и познати Лили открай време споделяла, че според нея най-доброто място за старините на сестра й е специализиран хоспис, в който Магда може да получи най-адекватни грижи за здравето си. През годините обаче кубратската легенда не искала сестра й да постъпва в старчески дом единствено заради стигмата и хорските приказки, че тя е милионерка и я оставя на чужди грижи. Ножът обаче вече бил опрял до кокала, заради което Иванова твърдо била решена сестра й да постъпи в частен хоспис, където специалисти ще се грижат за спокойните й старини.

Месечната такса за пребиваване на възрастен в хосписа е 1400 долара, като според полаганите грижи и нужди на болния цената може да се покачва всеки месец заради използвани консумативи, лечение или специално дневно меню.

Коментари

Още от последните новини