Личните документи ще важат 6 месеца след изтичането си, но само у нас

Личните документи ще важат 6 месеца след изтичането си, но само у нас - E-Burgas.com

Срокът за валидност на личните карти и свидетелства за управление на МПС, който изтича в периода 13 март 2020 година до 31 октомври 2020 година, се удължава с шест месеца, стана ясно от брифинг на Министерски съвет за промените в административните услуги заради извънредното положение. Ще има индивидуални удостоверителни документи за управление на МПС.

Тези документ ще са валидни на територията на страната през тези 6 месеца. Услугата по издаването няма да преустанови своя режим на работа, по желание ще се издават нови и преди изтичането на този 6-месечен срок.

На 9 март са приети лични 5691 карти ,4302 паспорта, свидетелства за управление - 1269. Има рязък спад последните седмици. Режимът се спазва. 

Юни-август се очаква да изтекат най-много лични карти и свидетелства за управление на МПС, после ноември - декември чак. 

Удължава се и срокът на документите и на чужденците, пребиваващи в България. 

С два месеца след изтичането на извънредното положение се удължава срокът и за разрешителните за съхранение и търговия на оръжия, боеприпаси и пиротехника, стана ясно още на брифинга. 

Всички видове удължавания важат от датата на изтичане на извънредното положение.

Коментари

Още от последните новини