Лесопарк "Росенец" ще има канализация за 4 млн. лв.

Лесопарк

Проектът "Водоснабдяване и канализация на Лесопарк Росенец – зона Хижи – І етап, включително КПС 4", ще бъде изпълнен от Консорциум "Джи Пи Груп ВиК Росенец" ДЗЗД, съставен от "Джи Пи Груп" АД и консорциум "Холдинг Бургас Инфраструктура" ДЗЗД. Времето за извършване на строителните дейности е 450 дни. Общата стойност на поръчката е 4 046 802.35 лв.

Строежът е втора категория според номенклатурата на видовете строежи. Предвидени са водоснадителни и канализационни дейности, включително и дъждовна канализация.

- Водоснабдителните включват изграждане на главен клон I с полиетиленови (ПЕВП) тръби с дължина 230 м; главен клон ІІ с ПЕВП тръби с дължина 1123 м и второстепенни клонове към него; главен клон ІІІ с ПЕВП тръби с дължина 427 м.
- Битовата канализационна мрежа се състои от главен колектор I–битов с ПП тръби с дължина 693,20 м до колекторно-помпена станция (КПС) 4 и второстепенни колектори

към него; главен колектор ІІ с ПП тръби с дължина 711.19 м до КПС4.

- Дъждовната канализация включва три главни колектора - I с дължина 572.89 м, II с дължина 694.25м, III с дължина 390.69 м, както и второстепенен колектор 1 с дължина 386.55 м; отводняване на пътните платна; колекторно-помпена станция 4; напоред тръбопровод с дължина 355 м.
На територията на Лесопарк "Росенец" има съществуваща водопроводна мрежа, която е амортизирана и се налага да бъде подменена и разширена, за да се осигури нормално водоподаване към имотите на територията на Лесопарк "Росенец", а канализация няма.

Лесопарк "Росенец" се намира в странджанските възвишения в местността Отманли край Бургас. За територията на Бургас това е планинската морска база за разходки, събиране на билки и цветя, лов на риба и празненства. Там се намират и хижите. Търгът за "Водоснабдяване и канализация на Лесопарк "Росенец" – зона Хижи – І етап, включително КПС 4" беше обявен в края на 2017 г.

Коментари

Още от последните новини