Лекари в шах! Руският секс гуру изпадна в кома, показателите му - перфектни

Лекари в шах! Руският секс гуру изпадна в кома, показателите му - перфектни - E-Burgas.com

Руският гуру Митрадевананда Свами изпадна в кома. Той е намерен в безсъзнание от надзирател на Бургаския затвор, където гуруто изчакваше процедурата си по екстрадиция в Русия.

Митрадевананда веднага е транспортиран в УМБАЛ Бургас, в отделението по реанимация, където обаче лекарите установили, че жизнените му показатели са нормални.

От болницата уточниха, че пациентът е в кома, но от неустановен произход, пише 24 часа.

Не е изключено Свами сам да си е причинил това състояние чрез йогийски похвати. Той е бивш инструктор по йога, редовно практикувал дори в затвора, където се хранил само веднъж на ден и то с храна, специално приготвена за него от негови сподвижници, коментират разследващите.

Рано сутринта на 19 септември Митрадевананда Свами е трябвало да бъде транспортиран в София, от където да бъде екстрадиран в Русия. Когато надзиратели отключили килията му, за да го изведат, го открили неподвижен на земята.

40-годишният ексцентрик се издирва от руските власти за сексуално малтретиране на непълнолетен и сексуална експлоатация на млади жени.

Според разследване в Русия Свами бил лидер на престъпна група.

Мъжът бе арестуван в Бургас на 30 май. В края на юни пред съда той обави, че в Русия го преследват по политически причини, тъй като бил последовател на движението Шахтра, което в превод от руски означавало оръжие.

Митрадевананда Свами се издирваше с европейска заповед за арест заради убито на 16 юни м.г. малолетно момче. Гуруто се разследва и за търговия с женска плът и мъчения над деца.

Според разследващи сектата му "Каула Дхарма" събирала млади, предимно самотни жени, които Митрадевананда превръщал в свои секс робини. Той снимал порнофилми с тях, които разпространявал в интернет.


 

Коментари

Още от последните новини