Лекари от „Пирогов“ ще преглеждат отново безплатно деца в Бургас

Лекари от „Пирогов“ ще преглеждат отново безплатно деца в Бургас - E-Burgas.com

Три месеца след провеждането на безплатните профилактични прегледа за деца от водещи специалисти на УМБАЛСМ „Пирогов“ се организира втора кампания за тази година по идея на областния управител проф. Мария Нейкова, подкрепена от министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. Повод на инициативата е големият интерес и високата оценка, която дадоха родители, чиито деца преминаха през лекарските кабинети през м. февруари т.г. по Националната програма „Детско здраве“.


„Програма „Детско здраве“ предизвика голям интерес сред родителите на деца от региона. Много от тях не можаха да запишат децата си и да получат необходимата консултация със специалист през февруари. С повторно организираните прегледи искрено се надявам да обхванем и деца от цялата област“, заяви проф. Нейкова. 


На 10.06.2023 г.(събота), ще се проведат профилактични прегледи на деца по Национална програма „Детско здраве“ с водещи детски лекари със следните  специалности: УНГБ, ортопедия и травматология, неврохирургия, урология, хирургия, кардиология, нервни болести, ендокринология и болести на обмяната, дерматология, педиатрия, АГ, очни болести и образна диагностика. Те ще преглеждат безплатно деца от 0 до 18 г. в ДКЦ 1 – Бургас, на адрес: гр. Бургас, бул. „Стефан Стамболов“ №73. Децата, които са с хронични и придружаващи заболявания, трябва да носят за прегледа цялата медицинска документация, съпровождаща заболяването.


Желаещите родители могат да се възползват от възможността като предварително си запишат час на регистратурата на лечебното заведение всеки делничен ден (06.06.2023г. до 09.06.2023г.) от 14:30 до 17:00 часа, както и на телефони: 056/810-571, 056/859-751. 
„Благодаря на министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, който веднага прие моето предложение за провеждането на нова кампания за безплатни прегледи на деца и с готовност организира командироването на лекарски екипи от „Пирогов“, допълни още областният управител.
 

Коментари

Още от последните новини