Лекар: Ухапванията от кучета могат да убият човек

Лекар: Ухапванията от кучета могат да убият човек - E-Burgas.com

 „Ухапванията от кучета могат да бъдат много страшни. Животните нападат в областта на шията, а от там минават важни кръвоносни съдове. Те могат да убият човек”, коментира д-р Росен Джукелов от Казанлък в ефира на Нова Тв.

Във вторник в лечебното заведение бяха откарани мъж и жена, след като бяха ухапани от два питбула. След няколко часа издирване собственикът на кучетата беше задържан за 24 часа.

39-годишният Иван Христов вървял заедно със 7-годишния си син си в края на града, когато видял как кучета нападат 82-годишната баба Христина. Мъжът се е притекъл на помощ и също е бил нахапан. Пристигналите на място полицаи са оказали първа помощ на пострадалите.

Иван и Христина са поредните нахапани от това куче, които търсят лекарска помощ в болницата. "Този случай е шестият от тази пролет. Една възрастна жена през февруари беше ходила за коприва и беше нападната от същите кучета в същия район. След това още двама мъже на средна възраст бяха нахапани много жестоко в областта на крайниците. Наложи се да останат в болницата в продължение на една седмица", коментира д-р Джукелов. 

Хора, които имат земеделски имоти в края на града, твърдят, че са подали не една жалба заради агресивните кучета, но нито полицията, нито общината са взели мерки срещу кучетата или собственика им.

Коментари

Още от последните новини