Лекар от Карнобат: Имаме деца с вирусни инфекции и усложнения, но не създавайте паника

Лекар от Карнобат: Имаме деца с вирусни инфекции и усложнения, но не създавайте паника - E-Burgas.com

В „Здравей, България” по Нова Тв д-р Екатерина Андреева от приемно отделение на детския кабинет в болницата в Карнобат призна, че има усложнения при деца с вирусни инфекции, но призова да не се създава паника след населението.

„От началото на миналата седмица се наблюдава повишена заболеваемост на случаи от вирусни инфекции, при които се получават усложнения – пневмонии, бронхиолити и други.

Децата се приемат с висока температура, която в продължение на 3-4 дни не може да се овладее в амбулаторни условия, суха кашлица, която се задълбочава и затруднява дишането.

Други симптоми са болки в корема и повръщане, което допълнително усложнява лечебния процес в амбулаторни условия поради невъзможност за приемане на лекарства, което налага хоспитализиране.

Не е прецедент да има усложнения след вирусни инфекции, всичко зависи от имунния статус на самото дете. Често се получават пневмонии, но това не е толкова страшно. При хоспитализиране и при провеждане на рутинно лечение децата се подобряват в много бързи срокове. Това не трябва да създава някаква паника сред населението.”, каза д-р Андреева.

Коментари

Още от последните новини