Лечебната морска вода

Лечебната морска вода - E-Burgas.com
d181d0b8d0bdd0b5d0bcd0bed180d0b5d186-d0bfd0b5d0b9d0b7d0b0d0b6 Още малко ни остана от лятото и удоволствието да лежим на пясъка и да плуваме в морето . Затова преди да завършим сезона, нека ви припомним колко полезна е морската вода и как да се възползваме от нея, преди да кажем:"Сбогом лято!" Още Хипократ е разбрал колко полезна е морската вода. Той е предлагал на хората да я използват за заздравяване на рани, за синини и порязвания,а също и за лечение на краста и лишеи. Предписвал е къпане в морето на всички, страдащи от нервни болести и болки в ставите. Препоръчвал е с морски пари да се лекува главоболие, а самата вода да се пие вътрешно като слабително средство.



Водата от моретата  нормализира терморегулацията, повишава жизнения тонус, оказва закаляващо действие, укрепва защитните сили на организма. Подобрява циркулацията на кръвта, увеличава количеството червени кръвни телца и нормализира сърдечния ритъм, благодарение на което морските бани са също толкова полезни и за възрастните хора.

Морската вода има много богат състав: съдържа йод, калций, калий, силиций, натрий, магнезий, манган, фосфор, желязо, никел, мед, арсен, кислород, азот, неон, хелий и много други компоненти. И цялото това богатство ние попиваме чрез порите и капилярите си. Колкото по-богат и концентриран е солевият състав на морската вода, толкова по-интензивно се подхранва кожата.

Морската вода е особено полезна за проблемна кожа 

Тя отмива микробите от нейната повърхност, отмива излишната мазнина и лющещия се рогов слой.

В крайна сметка, морската вода може “да източи” и нашата фигура. Високата концентрация от полезни вещества помага за интензивното изхвърляне на токсините от организма. Освен това вълните правят лек антицелулитен масаж на тялото. Ако пък съвместите къпането със спортните игри във вода или просто поплувате по-енергично, то “портокаловата кора” ще се стопи пред очите ви. Йодът в морските микроорганизми допълнително стапя мастните отлагания в проблемните места.

Редовното къпане в морето замества и подхранващите бани за крака, както и маските за коса. След почивка на морето вашият маникюр ще бъде безупречен, а косата ви ще стане по-гъста и красива.  ВНИМАНИЕ!
За съжаление морската вода не може да се транспортира: лечебните микроорганизми, живеещи в нея, умират само след 48 часа. 
Коментари

Още от последните новини