Курортите ни смъкват с до 22% цените за празниците, Гърция – с 50%

Курортите ни смъкват с до 22% цените за празниците, Гърция – с 50% - E-Burgas.com

Тадиционно в края на лятото по Българското Черноморие можем да почиваме да по-ниски цени, от действащите през активния туристически сезон. По-ниски обаче ще бъдат и цените в Гърция. Къде е по-изгодно?

Голяма част от хотелите по родното Черноморие вече предлагат много по-ниски цени, отколкото през активния сезон. Цените ще са по-ниски с 10 до 15 % по-ниски в сравнение с активния туристически сезон от началото на септември, пише dnes.bg.

Специални ценови пакети хотелиери са предложили и за българските ни туристи покрай септемврийските празници - 6-ти и 22-ри септември, информира Нова тв.

Традиционно почивката поевтинява най-рано на юг-в малките курортни градчета и селца. В Приморско например повечето хотели са намалили цените с 10-15 % още преди седмица-две. На места нощувките са поевтинели с 20 на сто от 22 август. Бонуси има за семейства с деца.

В големите туристически курорти поевтиняването на морето ще стане малко по-късно заради това, че базата в момента е все още 100 % пълна. Това се отнася за хотелите с по-висока категория,при ол-инклузив изхранване. В хотелите с по-малко звезди и почивка на база нощувка и закуска поевтиняването влиза от тази седмица.

В Северна Гърция сезонът се очаква да продължи до средата на октомври. След 1-ви септември цените там също падат и то с 50%. Туроператори дори предлагат 4 нощувки на цената от 65 лв. И то на първа линия, с кухня.

Опитът показва, че за една обилна вечеря на човек отиват около 15 евро - с бирата и узото. Шезлонгът и чадърът по традиция са безплатни - срещу консумация от бара. А там вода и фрапе излизат 3 евро.

Коментари

Още от последните новини