Купуват шкафчета за учениците по проект на МОН

Купуват шкафчета за учениците по проект на МОН - E-Burgas.com

Държавните и общинските училища, в които се обучават ученици от първи до седми клас, вече могат да кандидатстват за съфинансиране от Министерството на образованието и науката (МОН) за закупуване на ученически шкафчета. Предвидените средства по проекта са в размер на 2,9 млн. лева, посочват от просветното ведомство.

Закупуването на шкафчета е една от мерките, които МОН предприе за олекотяване на ученическите раници. Целта е учениците да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, необходими за образователния процес, екипи за физическо възпитание и лични вещи. Очаква се със средствата от националната програма да се закупят шкафчета за около 200 000 ученици.

Формулярът за кандидатстване се подава на хартиен носител в МОН или по електронен път. Училищните ръководства трябва да посочат броя на шкафчетата, които искат да закупят, цена за един брой и желаната сума за съфинансиране от МОН.

Срокът за кандидатстване е до 5 юни 2018г. включително. Класирането ще се извърши от експерти на дирекция “Учебници и училищна документация” в седемдневен срок от изтичане на срока за кандидатстване. То ще е въз основа на най-ниска сума, поискана от училището, за съфинансиране на брой шкафче.

Списъкът с класираните училища ще бъде публикуван на сайта на Министерството.

Коментари

Още от последните новини