"Кроношпан" скрива площадките за дървен материал зад предпазни стени

В „Кроношпан“  влезе в ход изпълнението на втората част от пакета с мерки и препоръки от страна на МОСВ и РИОСВ. През последната седмица на месец юли започна изливането на основите на предпазните стени около площадките за съхранение на раздробен дървесен материал. 

Преградните  съоръжения ще бъдат с височина от 7.5 метра и ще обхващат пространство от около 1400 м2,  в което се складират до 2800 м3 суровина.
Същевременно вече се работи и по поставянето на навеси над площадката за временно съхранение на стърготини. Закритата площ, която ще остане под покривните панели, ще бъде с размери от почти 2000 м2

Поставянето на тези зони от предприятието в „контролирана среда“ ще ограничи до минимум възможността за разпространение на дървесни стърготини  заради вятър или други неблагоприятни прояви на времето.

Според изискванията на МОСВ и РИОСВ тези мерки трябва да бъдат изпълнени до края на месец октомври, но от ръководството на Кроношпан планират това да се случи две седмици по-рано.

Същевременно от компанията въведоха и нова организация на движение на товарните камиони, които транспортират суровини към производствата или готова продукция. Те вече се движат по график, разпределени са на „входящи“ и „изходящи“, а обработката и обслужването им е максимално оптимизирано, за да се избегнат задръствания и да не се пречи на автомобилния трафик.

Вече  е поставен забранителен знак, който не позволява спирането на тежките машини по протежение на ул. „Одрин“ в близост до предприятието.  Нарушителите  подлежат на санкции от контролните органи. 

 

Коментари

Още от последните новини