Кристиян се връща у нас с награда

Кристиян се връща у нас с награда - E-Burgas.com
Снимка: Reuters

Kристиан Костов, който спечели второто място на песенния конкурс "Евровизия 2017", и българската делегация ще се завърнат днес у нас от Киев, съобщиха от Българската национална телевизия, цитирани от БТА.

Преди това Кристиан и делегацията ще участват в коментарното студио на БНТ1, посветено на "Евровизия 2017".
Кристиан Костов донесе най-големия успех на България в историята на песенния конкурс "Евровизия". Българската песен "Beautiful Mess" зае второ място в най-гледания музикален форум в Европа.Тази позиция българският представител извоюва както при гласуването на журито, така и при зрителския вот.
Максималните 12 точки бяха присъдени за песента от четири страни - Македония, Норвегия, Естония и Беларус.

В първото си интервю пред БНТ, минути след края на шоуто, Кристиан благодари на всички българи, които се обединиха и дадоха своя вот за него. "Много съм горд, че всички българи се радват, но трябваше ние да спечелим, защото заслужавахме. Не съжалявам за победата на Салвадор, но съжалявам, че не донесох победа за България. Ние не сме малки, България не е малка, ние сме победители" - сподели българският представител.

Тази нощ, на финала на "Евровизия 2017", на първо място се класира Салвадор Собрал от Португалия с песента "Amar Pelos dois".

България получи още отличия от тазгодишното издание на "Евровизия". След гласуване на представители на медиите от цял свят в Международния пресцентър в Киев, бяха връчени две награди - за най-добри специални ефекти, както и за най-добра сценична концепция и присъствие.

Кристиан Костов записа най-доброто ни постижение на "Евровизия", припомнят от БНТ. През миналата година Поли Генова класира България на четвърто място в конкурса. През 2007 г. Елица Тодорова и Стоян Янкулов постигнаха първия успех за страната ни с пета позиция на "Евровизия".

"Вълнувах се като дете. Изключителен успех, голяма гордост за всички нас. Невероятно момче, с 39 градуса температура да направи това", заяви министърът на културата Боил Банов по bTV по повод невероятния успех на Кристиан Костов.

"Важното е, че това момче в първите си коментар показа, че иска да е първи. Това е много зареждащо за българите. Този млад човек ясно си даваше сметка кой е, какъв е и имаше хъс да е първи", добави Банов.

Той е изпратил есемес в ранните часове тази сутрин, за да поздрави Кристиан и екипа му. Преди това също го е поздравил след класирането му за финала.

Източник: dnes.bg

 

Коментари

Още от последните новини