Край на войните за сергии с мартеници? Разпределят местата с жребий

Край на войните за сергии с мартеници? Разпределят местата с жребий - E-Burgas.com

"Нека сложим край на обидите, заканите, заплахите и ударите" зоват търговците

Търговци предлагат революция в разпределяне на местата за продажба на мартеници в Бургас. Те са входирали писмо в Общински съвет - Бургас, в което подробно са описали своите предложения. 

"Нека кажем „край” на списъците и чакането на ред по няколко денонощия. Нека кажем „край” на обидите, заканите, заплахите и ударите, които се раздават. Можем да променим всичко това заедно - Вие и ние. Представяме Ви нов метод за раздаване на местата, който е само предложение от наша страна, което може да се развие и усъвършенства, но смятаме, че така ще бъде много по- справедливо." пише в писмото.

Ето какво предлагат търговците:

1.     Всяка година след 15 януари кметът/директорът издава заповед за организирането и провеждането на жребий и определянето на местата за продажба на мартеници, изготвени по схема от главния архитект на Община Бургас.
2.     Определя се времето за разполагането на временните преместваеми обекти.
3.     Определя се деня и часа за провеждане на жребия и датата, от която ще се подават документите от продавачите (поне 10 дни преди жребия).

Предложенията са взаимствани от други общини, които вече ги прилагат успешно. Според търговците новата схема е лесна за изпълнение и спестява много неприятности и нерви за двете страни. Писмото ще бъде разгледано от три комисии - тази по "Правни въпроси", "Устройство на територията" и "Общинска собственост и инвестиционна политика".

Коментари

Още от последните новини