Кръщават улица "Витоша" в бургаски квартал

Кръщават улица

Тя ще прави компания на Рила, Пирин, Средна Гора и Стара Планина

Нова улица в бургаския квартал Банево ще носи името "Витоша". В деловодството на Общински съвет – Бургас е постъпило писмо от Йорданка Ананиева – зам.-кмет „Култура и образование“, относно предложение от група граждани от квартал Банево, отправено чрез главен експерт Манчо Дончев.

Улицата се намира в нова устройствена зона в югозападната част на квартала и тангира с актуалната регулация по ул. „Околчица". Предвидена е да обслужва 21 УПИ, по който има заявени инвестиционни намерения. Към момента на улицата има изградени две жилищни сгради с млади новодомци, от които е инициативата.

Мотивите за предложението се съдържат в това, че чрез именуване на обекта на територията на квартала, ще се спомогне за коректна регистрация на гражданите, пребиваващи на територията. Липсата на административен адрес създава на живеещите проблеми, свързани с подмяната на лични документи, ползването на учебни заведения, обществен транспорт и др.

В квартал Банево има улици, именувани на българските планини Рила, Пирин, Средна Гора и Стара Планина. Естествена последователност е улицата в съседство да импонира на останалите, които са в близост и затова да бъде кръстена с името на друга красива планина в България, а именно „Витоша“.
 

Коментари

Още от последните новини