КПКОНПИ започва производство срещу министъра на транспорта Николай Събев

КПКОНПИ започва производство срещу министъра на транспорта Николай Събев - E-Burgas.com
Снимка: mtc.government.bg

Комисията по противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество образува производство за конфликт на интереси срещу министъра на транспорта Николай Събев и отстранения от поста вчера заместник-министър Илия Илиев.

Производството е по постъпили сигнали и по медийна публикация, в които се твърди, че министърът на транспорта е продължил да бъде съдружник в частна компания след встъпването си в длъжност, а дейността на компанията се припокрива с неговите правомощия като министър – лице, заемащо висша публична длъжност, съобщават от КПКОНПИ.

В сигналите се твърди още, че Събев е назначил за свой заместник Илия Илиев с ресор „железопътен сектор“, въпреки съществуващите данни, че Илиев е свързан с частни дружества, чиято основна дейност е изграждане на железопътна инфраструктура, добавят от комисията.

Илия Илиев беше освободен от поста заместник-министър на транспорта вчера по искане на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев.

Събев е мотивирал искането си със започнатите решителни и дълбоки реформи в БДЖ и необходимостта от екип, който да следва темпото на промяната, става ясно от съобщение на министерството на транспорта.

От вчера са освободени и двама от членовете на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД – досегашният председател Симеон Евтимов и Любомир Сяров.

Коментари

Още от последните новини