Кой кандидат с какъв номер ще ходи на избори

Кой кандидат с какъв номер ще ходи на избори  - E-Burgas.com

На БСП и ген. Румен Радев се падна фаталното 13 

Централната избирателна комисия провежда шест жребия във връзка с насрочените на 6 ноември избори за президент и вицепрезидент на републиката, национален референдум и частични местни избори, съобщава Дарик. 

Първият жребий е за номерата в бюлетината за гласуване за президент и вицепрезидент. На тези избори претендентите са рекорден брой - общо 24 двойки влизат в надпреварата за „Дондуков" 2.

Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев ще бъдат с номер 17 в бюлетината на предстоящите избори според изтегления жребий в ЦИК.

Двойката, издигната от Инициативен комитет и подкрепена от БСП - Румен Радев и Илияна Йотова, ще бъде на 13-а позиция.

Под номер 15 ще е двойката на АБВ - Ивайло Калфин - Любомир Халачев.

Издигнатигте от Движение 21 и НДСВ Татяна Дончева и Минчо Спасов са на 12-а позиция.

Тандемът Орешарски-Папазов е на 4-та позиция в бюлетината. Двойката Веселин Марешки-Петър Петров е под номер 2. Под номер 8 са кандидатите за президент и вицепрезидент Бисер Миланов и Красимир Настев.

„Новото в бюлетината ще бъде квадратчето „Не подкрепям никого". Той ще се брои за действителен глас, но не се разпределя пропорционално към никоя от кандидатпрезидентските двойки. Това ще увеличи активността на избирателите, но няма да се отрази при разпределянето на гласовете", поясни по-рано говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Официално предизборната кампания се открива в четвъртък (6 октомври).

Коментари

Още от последните новини