Кой е най-бързият джип в света?

Кой е най-бързият джип в света? - E-Burgas.com

Най-бързият джип

Land Rover представи официално виртуално най-бързият всъдеход в света - Range Rover Sport SVR. Джипът ще дебютира пред публика на 14 август, когато започва конкурсът за елегантност в Пебъл Бийч, информира autoclub.bg.

Британската машина разчита на мощта на 5-литров V8 двигател с компресор с 550 к.с. и 680 Нм въртящ момент. Това е с 40 к.с. и 55 Нм повече спрямо Range Rover Sport Supercharged. Агрегатът работи в синхрон със спортно настроената 8-степенна автоматична трансмисия, благодарение на която ускорението от 0 до 100 км/ч се взема за едва 4,5 секунди, докато максималната скорост е електронно ограничена на 260 км/ч.

Хардкор версията на Range Rover Sport записа рекордно постижение от 8 минути и 14 секунди на легендарната германска писта Нюрбургринг. На зеления ад най-бързият SUV се доближава до постиженията на такива коли като VW Golf R (Mk7), Alpina B3 Biturbo (2007 г.) и Mercedes SL65 AMG (2004 г.).

Range Rover Sport SVR разчита на пренастроен Dynamic Active Rear Locking Differential, който „се блокира по-рано и по-продължително време", за да гарантира, че въртящият момент се прехвърля към задната ос с най-голямото сцепление. Разчита и на централен диференциал с електронно контролиран многодисков съединител, както и на система Torque Vectoring, която постоянно балансира разпределението на въртящия момент по време на влизането в остри завои. В този луксозен джип ще откриете спирачки Brembo, алуминиево окачване, подобрена Active-Roll Control система и препрограмирана Аdaptive Dynamics система.

Този рейндж роувър има нова предна броня с големи въздухоотвори, които захранват двата интеркулера. Променени са също радиаторната решетка, въздухоотворите в предните калници, мощните странични ризи и 21-инчовите джанти, обути с всесезонни Continental Cross Contact гуми. Отзад виждаме голям спойлер и гланциран черен дифузьор, обграден от четири ауспуха. В интериора се открояват предните и задни спортни седалки, тапицирани с двуцветна кожена тапицерия. Предлагат се също алуминиева и карбонова декорация.

Идва Dacia Duster пикап

Dacia тества версия пикп на бюджетния кросоувър Duster. Премиерата на всъдехода по всяка вероятност ще се състои на Автосалон Париж 2014 в началото на октомври. Автомобилът ще разполага с две врати и две места, а каросeрията ще е значително удължена спрямо стандартния Дъстър.

Моторите ще са като на джипа на Дачия - атмосферен с обем 1,6 литра със 102 конски сили и 2-литров турбо със 135 коня. Ще има и дизелов агрегат с обем 1,5 литра с две мощности: 90 и 110 коня.

Коментари