Ковид отделенията в големите болници остават

Ковид отделенията в големите болници остават  - E-Burgas.com

Ковид отделенията ще продължат да съществуват в големите болници. Макар че темпът на спад и там продължава, все пак има хора, които се нуждаят от лечение, поясни държавният здравен инспектор.

Това обясни в "Денят започва" доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

"Не всичко отпада. Има неща, които продължават - като граничният контрол, който е по друга наредба, редица мерки, свързани с организацията на работа в болничните отделения, допълнителните средства за работа на първа линия... Засега са заложени три месеца, ако всичко върви добре, ще се направи опит за компенсиране на заплащането, така че да няма реален спад на заплатите на медиците" допълни доц. Кунчев.

Според главният държавен здравен инспектор големият проблем е, че сме с най-малко ваксинирани.

"Малко над 2 милиона имунизирани, милион и половина преболедували. Сложете още половин милион скрита заболеваемост - стават 4. Все пак ние сме 6,5 -7 милиона. Така че, непрекъснато трябва да имаме едно наум. Да знаем, че при каквото и да е нова вълна, ние сме рисковата част от Европа и това ще остане така. Затова и не се отказваме от кампанията за ваксинация. Едва сега се прави нещо професионално, смислено и насочено. Усилията трябва да продължат. Вървим по максимата - по-добре късно, отколкото никога" обясни доц. Кунчев.

Коментари

Още от последните новини