Костадин Марков, РБ: Логично е да подкрепим кандидата на ГЕРБ на балотажа

Костадин Марков, РБ: Логично е да подкрепим кандидата на ГЕРБ на балотажа  - E-Burgas.com

Логичната  позиция преди втория тур на изборите за президент е подкрепа за кандидата на ГЕРБ! Няма как ние – хората от партията, свалила БСП от власт, да помагаме за реставрацията й и на кандидат, зад който стои червеният призрак и лидерът на БСП Корнелия Нинова. И това трябва да се каже ясно, без увъртане. Това заяви в Бургас зам.-председателят на СДС и народен представител от Реформаторския блок Костадин Марков.  В морския град Блокът  остава единен, въпреки изявлението на лидера на ДСБ Радан Кънев, че напуска коалицията. Днес Марков и местните лидери  на СДС – Тошко Иванов, ДСБ – д-р Георги Митев,  БЗНС – Дойчо Дойчев  и НПСД - Мехмед Катърджьолу, застанаха заедно пред журналисти. Областният координатор на ДСБ д-р Митев получи поздравления от останалите за смелостта му да постъпи като истински демократ.

Реформаторите направиха анализ на резултатите от първия тур на изборите в Бургаска област.

„В община  Бургас те са над средното за страната, но цифрите  не ни удовлетворяват, особено в Айтос, Сунгурларе, Руен и Средец”, каза Марков. Той заяви, че поема отговорността за ниския резултат.

„Въпреки  че имахме най-добрия  кандидат за президент – Трайчо Трайков, за съжаление за него не са гласували достатъчно хора “, добави Марков.

Зам.-председателят на СДС заяви още, че след тези избори трябва да се промени начинът  на функциониране на Реформаторския блок. В заключение той и колегите му от Бургас призоваха десните хора да отидат до урните в неделя и да не позволят на БСП да се върне на власт.

 

Коментари

Още от последните новини