Кортовете до "Приморец" стават апетитна хапка, кой ще я лапне за 1000 лв. на месец?

Кортовете до

Спортният комплекс ще бъде отдаден на концесия за срок от 32 години

Тенис кортовете до хотел "Приморец" в старата част на Морската градина ще бъдат отдадени на концесия за 32 години. Това реши днес Общински съвет - Бургас, след близо час дебат по темата и десетки предложения за изменение на параметрите по договор, които в крайна сметка не бяха приети. Така бъдещият концесионер ще трябва да плаща по 12 хил. лв. на на година или 1000 лв. на месец, за да стопанисва апетитния спортен комплекс, който се намира на едно от най-атрактивните места в града. Освен това общината ще получава и по 5% от генерирания оборот. 

Опозицията не бе съгласна с тези параметри, като в залата се чуха предложения за поне 30 хил. лв. наем и увеличаване на процентите от обора на 10. Те обаче бяха отхвърлени от мнозинството. Съветникът от НФСБ Георги Дражев дори изчисли, че община Бургас пропуска да спечели по половин милион лева на година или близо 15 млн. лв. за целия срок на концесията. 

Бъдещият концесионер на базата, която носи името "Васил Левски", ще трябва изгради минимум два тенис корта и две скуош зали. Ще има нови трибуни, нова обслужваща сграда със съблекални и санитарни възли, нови огради, осветление и система за поливане. Община Бургас се беше ангажирала с тази идея още преди две години, но сега търси друг начин тя да се реаилизира. Съгласно изготвените анализи, концесионерът следва да извърши в обекта на концесията инвестиция в размер на 1 928 698,31 лева без ДДС,

Коментари

Още от последните новини