Корейци с интерес към минералните извори край Бургас

Корейци с интерес към минералните извори край Бургас  - E-Burgas.com

Инвестиционният потенциал и многобройните възможности за туризъм в област Бургас бяха основна тема на разговор между областния управител Вълчо Чолаков и Негово Превъзходителство Шин Бунам, посланик на Република Корея.

Официалното посещение на новоназначения дипломат имаше за цел да затвърди създадените добри партньорски отношения и да обсъди нови сфери на сътрудничество. Гостите проявиха интерес към минералните извори в областта и техните лечебни свойства. Чолаков отговори на въпроси свързани с възможностите за инвестиции във винопроизводствения сектор в района и заяви готовност за съдействие при проявен конкретен интерес. „Област Бургас е сред най-бързо развиващите се областите в страната. Туризмът е традиционен отрасъл и се гордеем с разнообразните възможности за отдих, които можем да предложим.Всеки нов инвеститор, предпочел нашия регион, ще срещне пълно съдействие от страна на институциите по отношение на необходимите процедури"- заяви областният управител.

В края на срещата, както протокола изисква, двете страни си размениха подаръци, свързани с историята и културата на народите им. Книга описваща чудесата на България и реплика на Най-старото злато в света (4400-4100 г.пр.Хр.), открито по българското Черноморие подари областният управител на посланик Шин. От своя страна гостите подариха традиционния за Корея чай от женшен.

Коментари

Още от последните новини