Контролират движението към морето с хеликоптер

Контролират движението към морето с хеликоптер - E-Burgas.com

Засилен полицейски контрол по основните пътни направления на страната започва от днес. Вниманието на силите на реда ще е насочено към агресивните водачи, онези, които се движат на близка дистанция и с превишена скорост. Контролът, освен с традиционните технически средства – камери и уреди за измерване наличието на алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози, ще се осъществява и с хеликоптер на Главна дирекция „Гранична полиция“.

„Машината ще облита основните направления към морските курорти. Оборудвана е с камера с голяма разделителна способност, която ще следи трафика. Към полицейските патрули, дислоцирани по пътищата, ще бъде подавана информация както за недобросъвестни водачи, така и за евентуални затруднения по пътя заради инциденти с оглед отклоняване на движението по обходни маршрути.

Служителите, които осъществяват контрол на място, ще правят проверки за редовността на документите на водачите, дали са употребили алкохол или наркотични вещества. Представители на сектор КОС ще бъдат част от екипите и ще следят за наличие на оръжие и боеприпаси“, съобщи главен инспектор Росен Рапчев от отдел „Пътна полиция“ в Главната дирекция „Национална полиция“.

Коментари

Още от последните новини