Контраверсия: Ресторантьор подхвърлил парите в колата на инспекторите от БАБХ

Контраверсия: Ресторантьор подхвърлил парите в колата на инспекторите от БАБХ  - E-Burgas.com

Двамата обвиняеми поискаха да бъдат пуснати под парична гаранция

Откритите пари в автомобила на арестуваните за подкуп инспектори от БАБХ Мая Колева и Петър Арабаджиев може да са били подхвърлени от свидетел. Тази версия разви адвокатът на обвиняемите Калоян Кръстевич. 

"Не става ясно кое е лицето, което се получило парите. Те може и подхвърлени от лицето, което е сигнализирало, че му искат подкуп -  Самуил Колев" заяви адвокат Кръстевич. 

Според него законът вменява в задълженията на разследващите органи да докажат, че дадено лице е приело или получило парична сума или мотна облага. В крайна сметка обаче по това дело не е ясно кое от двете лица обвинени в съучастие е получило тази сума. Според адвокатът това означава, че изначално не е установено кой е извърши; престъплението и че изобщо някой е получавал подкуп.

Версията за натопяване е в сферата на предположенията, уточни адвокатът. Според свидетелските показания на полицаите те са видели някой да се протяга към вратата на автомобила към отворения прозорец.

В съдебната зала днес двамата обвиняеми поискаха да бъдат пуснати под парична гаранция, вместо да бъдат задържани в ареста. И двамата имат малки деца, като Мая Колева е самотен родител и се грижи сама за 7-годишната си дъщеря, а Петър Арабаджиев прекарва летните ваканции и празниците със сина си. 

Според тяхната защита цялото обвинение се крепи на базта на свидетелските показания на ресторантьорът Самуил Колев, който твърди че му е поискан подкуп. Парите не били намерени в някой от двамата обвиняеми, а в техния автомобил, където може да са били подхвърлени. Поради тази причина не може да бъде направено обосноваено предположение относно вината на двамата, каквато беше версията на прокурора. 

Коментари

Още от последните новини