Контраадмирал Митко Петев с високо отличие от БЧК

Контраадмирал Митко Петев с високо отличие от БЧК - E-Burgas.com

Председателят на БЧК връчи златен медал на командващия военноморските сили на България

Днес, в Музейната зала на БЧК, акад. Христо Григоров, председател на организацията, връчи на контраадмирал Митко Петев „Медал за заслуги БЧК“ – златен.

„Националният съвет на организацията удостоява командващия военноморските сили на България с това високо отличие за неговата изключителна подкрепа и принос към хуманитарните дейности на Червения кръст“ – каза акад. Христо Григоров. Той изказа дълбока благодарност и признателност и за подкрепата и съпричастността на контраадмирал Митко Петев при организирането и успешното провеждане на Международния фестивал на червенокръстки и здравни филми – Варна.

„За мен това отличие е изключителна чест, защото няма по-истинско призвание от това да служиш на хората. Приемам медала като признание за хилядите младежи и девойки от Военноморските сили на България, партньори на БЧК. В трудните моменти при възникнали бедствия ние ще продължим да бъдем до Вас, скъпи приятели от Червения кръст“ - каза контраадмирал Митко Петев и връчи на акад. Христо Григоров Паметната монета на ВМС – България.

Коментари

Още от последните новини