Конкурсът Мисис Бургас подкрепя профилактиката  на онкологични заболявания

Конкурсът Мисис Бургас подкрепя профилактиката  на онкологични заболявания - E-Burgas.com

Участничките в престижния форум преминаха изследвания за рак на гърдата, предстои диагностика за заболяване на шийката на матката


Мисис Бургас 2018 г. се превръща в нещо повече от конкурс за красиви, успели професионално дами с щастливи семейства. Престижният форум, застава с личен пример зад един все по-наболял проблем - увеличаващите се случаи на онкозаболявания и липсата на достатъчно профилактика. 

Дамите, участнички в красивата надпревара, преминаха през ехографски изследвания с цел ранна диагностика и превенция за рак на гърдата. Предстои да преминат и релевантен преглед, отнасящ се до рак на шийката на матката. Прегледите на участничките се проведоха в Комплексен онкологичен център Бургас. За тях грижа имаше лично главният лекар на отделението по онкохирургия - д-р Тодор Ангелов. 

Организаторите на конкурса и Комплексен онкологичен център - Бургас обединяват усилия, за да покажат съпричастност към болните от това коварно заболяване, но и за да повишат информираността относно важността на ранната диагностика - която буквално спасява животи. Инициативата е и в памет на Мисис Бургас Юнивърсъл - Донка Стоянова, която в края на 2017г. изгуби битката си с коварно онкозаболяване.

Конкурсът Мисис Бургас ще се проведе на 23 март (петък) от 19:30 часа в Гранд Хотел и СПА Приморец. Събитието обещава да е много повече от просто прекрасна сцена, изпълнена с красиви дами, стилни тоалети, класа и елегантност. Достатъчен аргумент за това е изборът на изключително сериозна кауза. Водещ на шармантния форум ще бъде очарователната Гери Дончева, в тандем с Георги Янакиев от БНР. 

Гранд Хотел и СПА Приморец е 5-звезден домакин на събитието за втора поредна година. Класният бургаски Гранд инициира, промотира и подкрепя различни обществени и социални каузи. Сред тях са фестивал на изкуствата  Порт Прим Арт Фест, безплатен литературен клуб – читалня „Малкият принц“ и други.  

Коментари

Още от последните новини