Концертът "Аз съм българче свободно" ще се проведе днес от 18 часа в НХК

Концертът

Празничният концерт на БНР - Бургас  "Аз съм българче свободно", който бе отложен заради лошото време, ще се проведе днес, 9 март, от 18:00 часа в Дома на нефтохимика.

Той се организира със съдействието на Община Бургас, РУО - Бургас и Младежки културен център. В него ще участват Гюлсюм Али и акробалет "Тиара", Хорова школа "Милка Стоева", децата от ЦДГ "Златното ключе", Брейк клуб "Бляк стайл", Танцово студио "Дюн", КСТ "БУРГАС 1975", Фолклорен танцов ансамбъл "Никола Гинов", ВГ "Морски песъчинки". По време на концерта ще се проведе и големият финал на историческото радиосъстезание "Влез в час с БНР - Бургас". За победата ще се борят отборите на Профилирана търговска гимназия - Бургас и ППМГ "Акад. Никола Обрешков".

А във фоайето на НХК вече можете да видите художествената изложба "Свободата и нейните герои", в която се включиха над 100 деца от 2 детски градини и 18 училища от Бургас и региона. 

Концертът е част от кампанията на БНР - Бургас "140 години свобода", посветена на годишнината от Освобождението на България от османско иго. Входът е свободен.

Коментари

Още от последните новини