Компромис: 660 лв. данък ще плащат такситата в Бургас

Компромис: 660 лв. данък ще плащат такситата в Бургас - E-Burgas.com
снимка: Иван Кацаров

По 660 лв. данък на автомобил ще плащат таксиметровите компании в Бургас. Това реши след Общински съвет - Бургас с 31 гласа "За', 6 гласа "Против" и 7 "въздържали се". Гласуването се проведе след повече от час разпален дебат, на който присъстваха близо 50 недоволни таксиметрови шофьори от Бургас. 

Така бе изменено първоначалното предложение в размер на 900 лв., което щеше да превърне данъкът в Бургас в най-високия в страната. Предложението за тази сума бе направено от администрацията. От НФСБ пък предложиха данък от 480 лв, докато таксимтровите шофьори настояваха той да бъде не повече от 300 лв. След взетото решение те се заканиха да протестират или направо да преустановят дейността си.

Основното недоволство на хората от бранша беше, че високият данък ще ги принуди да вдигнат цените или да минат в нелегалност. Те се оплакаха, че дори сега едвам свързват двата края, а положението щяло да става още по-зле след въвеждането на Интегрирания градски транспорт, който за тях се явява основна конкуренция. 

Коментари