Комисия ще нищи нередностите около казуса "Росенец"

Комисия ще нищи нередностите около казуса

Народното събрание гласува за създаването на временна комисия за миналогодишните събития около лятната резиденцията на "Росенец". "За" гласуваха 193-ма народни представители, 1 беше против, а 12 се въздържаха.

Дълъг спор и остри реплики между депутатите предизвика точката за създаването на комисията, предложено от „Демократична България”. 

„Временната комисия за целия комплекс беше очаквана с голямо вълнение особено от ГЕРБ, да се надяваме, че ще подкрепят. Но тук е въпросът за бездействието на българските институции”, каза Христо Иванов.

"Ние също сме за разкритие на факти и обстоятелства, но сме против лицемерието да говориш за един магистрат, а да не говориш за друг, да говориш за едни за едни зависимости, а не против други. Ще се борим с това лицемерие и в тази връзка ще предложим тази комисия да разшири обхвата си с други случаи", каза Йордан Цонев от ДПС.

След което от ДПС предложиха в комисията да влезе и полуостров Буджака в Созопол, включително и това дали се изливат фекални води от къщата на бизнесмена Иво Прокопиев в морето.

„Явно ще падне забавление в това Народно събрание. След като чухме за фиордите и фекалните води на Иво Прокопиев, как така бяхте любезни да пропуснете белия кон, който язди Васил Божков? С неговите фекалии какво правим, нищо, че е в Дубай?”, попита Николай Хаджигенов.

„Ако искате да си направите комисия за „Буджака”, нека е отделна. Ние искаме отделна за „Росенец”, защото там, вие от ДПС и ГЕРБ, събрахте модела „Доган-Борисов”, каза Иво Мирчев.

Коментари

Още от последните новини