Колите от "Писта Бургас" ще фучат по новата ул. "Крайзерна" (видео)

По ново трасе ще се състезават колите в голямото автомобилно състезание "Писта Бургас", което ще се проведе този уикенд. Състезателите ще минават по новата улица "Крайезерна", а зрителите ще могат да ги наблюдават от специалнп обособени зони.

Тази година ще бъде възродена една от най-атрактивните серии "Купа Лада" след близо 20-годишно остъствие. Ще бъде проведен и фотоконкурс за най-добра снимка от състезанието.

Полицията забрани в зоната между бетонните стени и езерото да има зрители. Настилката зад бетона е едра скална маса, по която трудно може да се предвижват хора. С оглед на големият брой зрители, които се очакват и интензивното предвижване в тази зона има голяма вероятно за инциденти с паднали и пострадали хора от публиката, както и невъзможността на това място да им бъде оказана бърза помощ в случай на нужда.

Жителите на град Бургас могат да използват градският транспорт за да достигнат в близост до зоната на състезанието. За целта може да използвате една от линиите Б2, Б12, Бо, 11, 12, 7, 7А, 9 като спирката на която трябва да слезете е Терминал Славейков. След което трябва да извървите около 500 метра в посока мостът над товарна гара. Подробна карта на спирките от градският транспорт на Бургас може да видите тук.

Ако пътувате с личен транспорт до трасето може да използвате навигационната система на Google Maps (Карти) и в полето за търсене да изпишете „Писта Бургас“ и изберете състезателната писта за автомобилни състезания.

Коментари

Още от последните новини