Кога жените спряха да се бръснат?

Кога жените спряха да се бръснат? - E-Burgas.com

Със затоплянето на времето и идването на късите дрехи, китайката Ксиа Мейли, борец за правата на жените, събира снимки на подмишници.

Целта й? Да покаже на хората, че представителките на нежния пол могат да са красиви, дори с буйна растителност на определени места. Нейният бунт срещу общоприетите норми преобръща представите за красивото.

На 26-ти май, Мейли започна конкурс за „Най-красива небръсната подмишница“ на китайския блогърски сайт Sina Weibo. Победителите ще се определят според това колко харесвания са получили. „Мъжете имат по-голяма свобода, що се отнася до тялото си - коментира Мейли – Не казвам, че всички жени трябва да спрат да се бръснат. Просто смятам, че ако някои хора не желаят да се обезкосмяват, останалите не бива да осъждат решението им като отвратително и нехигиенично.“  
Вей Тингтинг, една от феминистките, участващи в конкурса за необръсната подмишница, по време на протеста срещу сексуалното насилие над жените, проведен през март тази година. Въпреки че снимките за състезанието са привлекли над 1, 2 млн. прегледа, едва 40 жени са се снимали за участие в него. Сред тях обаче са видните китайски феминистки Вей Тингтинг, Ли Тингтинг и Женг Чуран. И макар призивът за свобода от самобръсначките да е сравнително нов в Китай, на световно ниво доста знаменитости вече открито изявяват пристрастията си по косматите подмишници.  
  Една от тях е Майли Сайръс, която на няколко пъти тази година се показа в натурална светлина. Скандалната певица не се срамува да качва снимки в личния си Инстаграм. Светът изглежда не е готов да приеме бунтарските пристрастия на Майли, което си личи от коментарите, които лавират от „Не ме интересува дали си хипи или феминистка. Да не си бръснеш подмишниците като Майли е голямо „не“, до „Космите под мишниците са отвратителни, моля те, Майли Сайръс обръсни се.“ Разбира се, има и поддръжници, които твърдят, че космите по тялото са си лична работа и всеки може да се разпорежда с тях както си пожелае.  Новата мода активно поддържа и Скаут Уилис, 23-годишната дъщеря на Деми Мур и Брус Уилис, която е говорител на асоциацията Free the Nipple, която се бори за правата на жените и телата им. Скаут също смело качва свои „космати“ снимки в социалните мрежи.  
Двете млади знаменитости всъщност следват своите „каки“ от шоубизнеса – Джулия Робърст, Джулиет Лиус и разбира се, вездесъщата Мадона.  
За да стане още по-забавно в интернет пространството, момичетата довеждат тренда с буйната растителност на подмишниците до ново ниво: боядисват я в ярки цветове. Освен хиляди снимки в Инстаграм, можеш да гледаш и клипове в YouTube.Темата: как да боядисаме космите на подмишниците ти. Да живее свободата! инфо: http://www.cosmopolitan.bg/
Коментари

Още от последните новини

Светът
Кога жените спряха да се бръснат? - E-Burgas.com

Аналитика