Кметът Рейзи към червения съветник Янакиев: Защо не подскачаш за безплатните детски градини?! (аудио)

Размяна на остри реплики и коментари съпътстваха днешното заседание на местния парламент в Созопол. Страстите се разгорещиха още повече след коментар на опозицията в ОбС в лицето на общинския съветник от БСП Тихомир Янакиев, който заяви, че след гласуваните промени при местните данъци и такси в общината, данък сгради скочил със 130%.

Последва остра реакция от страна на кмета Панайот Рейзи, който пред съветниците изчисли, че увеличението възлиза 1,75 промила, което в никакъв случай не се равнява на 130%.

Видимо изнервен той обясни кое налага това увеличение като посочи безплатните детски градини, еднократната помощ за новородено, която възлиза на 2000 лв., услугата социален патронаж и пр.  „Всичко това възлиза на над 3 млн. лв. на година. И за да поддържаме тази социална програма е необходимо завишение в определени такси. Това наложи увеличението на данък сгради, но не както се твърди със 130%.

„Единствения свободен данък , който мога да насочвам към културна, здравна, социална програма това е данък сгради“, обясни Рейзи.

Още около спора между управляващи и опозиция в ОбС Созопол, чуйте в звуковия файл!

Коментари