Кметът Николов: Българската наука загуби уникален ум, а Бургас един от най-силните си застъпници

Кметът Николов: Българската наука загуби уникален ум, а Бургас един от най-силните си застъпници - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов изказа своите искрени съболезнования на семейството на професор Божидар Димитров, почетен гражданин на Бургас от 2011 година.

"Българската наука загуби уникален ум, а Бургас един от най-силните си застъпници. Аз загубих приятел. Божидар Димитров безспорно е една от големите фигури на българското съвремие и липсата му дълго ще тежи. Но след него остава много: написани книги, построени и възстановени църкви и паметници, не на последно място - приповдигнатото самочувствие на българина, че сме народ с история, но и с бъдеще. Бургас и всички околни градове от нашата област дължим специална благодарност за усилията и енергията, с които професор Димитров последователно работи за развитието на така наречения културно-исторически туризъм. С негова помощ станахме много по-интересни за нашите гости и по-разпознаваеми на туристическия пазар.

Божидар Димитров беше вярващ човек. И направи така, че в Бургас да се съхраняват частица от Христовия кръст и част от мощите на нашия градски закрилник свети Николай.

Сбогом, професоре, ще ни липсваш, но много хора в Бургас винаги ще те помнят с добро!", каза кметът Николов.

Коментари

Още от последните новини