Кметът на Приморско д-р Димитър Германов със специален поздравителен адрес по случай днешния празник

Кметът на Приморско д-р Димитър Германов със специален поздравителен адрес по случай днешния празник - E-Burgas.com

Кметът на община Приморско д-р Димитър Германов, верен на стила си, пусна специален поздравителен адрес по случай днешния празник. Той се обръща към жителите на Приморско с трогателно съобщение по повод Независимостта на България:

Скъпи съграждани,

България отново празнува! На 22 септември преди 110 години страната ни стана равноправна с другите европейски държави.  С Прокламацията за българската независимост бяха отхвърлени  всякакви ограничения на международния статут на българската държава и Европа бе принудена да признае полагащото ни се място в нея. И оттогава ние защитаваме това място! Защитаваме го с гордостта си на потомци на тези, които извоюваха независимостта! С постиженията си в различните области на живота! С оптимизма и вярата си, че няма невъзможни неща, ако много силно ги искаме и не се страхуваме да воюваме за тях! Днес ние сме част от голямото европейско семейство и притежаваме самочувствието и отговорността, произтичащи от това.

Празнувайки паметната дата нека почувстваме силата на независимостта! Нека припомним политическия урок от 1908 година  и волята на народа ни да гради своето бъдеще! Нека вървим напред с увереността на свободни и пълноправни граждани на Европа и света!

Честит Ден на независимостта!

Д-р Димитър Германов

Кмет на Община Приморско

Коментари

Още от последните новини