Кметът на Поморие поиска целогодишни пасажерски полети на летище Бургас

Кметът на Поморие поиска целогодишни пасажерски полети на летище Бургас - E-Burgas.com

Кметът Иван Алексиев проведе работна среща с д-р Франк Кванте –  генерален мениджър на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД – концесионер на Летище Бургас и Летище Варна. Поводът за срещата бе възможността за осъществяване на целогодишни пасажерски полети от и за Бургас.

„Всички ние, туристическите общини от област Бургас, оценяваме факта и виждаме усилията на Фрапорт за развитието на трафика на Летище Бургас, но за съжаление това се случва активно само в летния сезон. През зимните месеци полетите от и до Бургас са в пъти по-малко за сметка на тези на Летище Варна. А Бургас е подходящо летище  за полети почти през цялата година –  има много слънчеви дни  и аеропортът често се ползва за кацане при невъзможност това да стане на другите летища.“ Това каза кметът Алексиев по време на срещата и подчерта, че независимо от това, че летищният оператор е един и същ за двете летища, създаването на конкурентна среда ще донесе много повече ползи както за двата региона, така и конкретно за туристическите браншове и местния бизнес, а и за самия летищен оператор.

В отговор на поставените искания д-р Франк Кванте пое ангажимент в началото на следващата година да се организира нова обща среща между представители на общините и бизнеса от Южното Черноморие, на Фрапорт България и на някои от основните авиокомпании.

Коментари

Още от последните новини