Кметът на Царево: Природозащитниците обслужват политически проект

Кметът на Царево: Природозащитниците обслужват политически проект  - E-Burgas.com

Няма проблем с общия устройствен план на Царево, т. нар. природозащитници обслужват един политически проект и произвеждат фалшиви новини. Това обяви пред Би Ти Ви кметът на Царево Георги Лапчев.

По думите му община Царево е една от най-онеправданите - заради липсата на общ устройствен план, тя няма възможност за развитие. Той призова да се чуе и гласът на местната общност, предава "Дневник".

Природозащитници сигнализираха преди дни, че частник е поставил ограда и е ограничил достъпа до плаж "Корал". Според тях това е пореден опит да бъде застроено Черноморието.

Конфликтът между инвеститори, институции и граждански сдружения как да се ползва един от най-красивите плажове е от години, но ескалира миналото лято.

В неделя, 11 часа, в гората над плаж "Корал" от сдружение "Да запазим Корал" отиват на място, за да издигнат жива ограда срещу "задкулисните интереси, които забиха колци в дюните над плаж "Корал". На страницата на събитието организаторите подчертават, че акцията им е и срещу готвените промени в новия общ устройствен план на Царево, който предвиждат увеличаване на урбанизираните територии в общината с 40%, в природен парк "Странджа" - с 20%. "Част от това безобразие са и дюните над плаж "Корал", твърдят от гражданската организация.

Коментари

Още от последните новини