Кметът Димитров: Нито съм съд, нито прокуратура, за да казвам кой е виновен за пожара

Кметът Димитров: Нито съм съд, нито прокуратура, за да казвам кой е виновен за пожара - E-Burgas.com

Свикват се комисии, действаме бързо. Имам съдействието на институциите. Трябва да се изследват носещите колони, дали има поражения и започваме възстановяването. Трябва да наемем лицензирана фирма, която да започне разчистването

Това каза пред е-Бургас кметът на Карнобат Георги Димитров по повод инцидентът в ОУ „Хр. Смирненски“. 

На нападките, че парите за ремонта на училището не са разходвани целесъобразно кметът отговори така: „ Само човек, който не се е занимавал с европроекти , може да изказва подобни твърдения. След като по оперативната програма се направи дадения обект комисия го приема със своите подписи. Няма как с европейски пари да бъде направено нещо друго или да бъдат отклонявани средства. Случват се такива неща като пожари и бедствия . Не съм съд, нито прокуратура, за да посоча кой е виновникът. Работим в посока децата да се преместят в бившето училище „Минко Неволин“,  допълни още кметът. 

Както е-Бургас вече съобщи пролетната ваканция на учениците от ОУ“Хр. Смирненски“ ще се изтегли с една седмица. Лично министърът на образованието и културата Меглена Кунева е дала разрешение за това, за да може дейностите по възстановяване на щетите в школото да започнат колкото се може по-бързо. 

Открит е дарителски фонд за набиране на средства , като желание да помогнат вече са заявили крупни бизнесмени от Карнобат и региона.
Иначе и към този час в училището е почти невъзможно да се проникне от оторизираните органи, тъй като има реална опасност от падане на носещи греди. В двора на школото има полицейски екипи  и един противопожарен автомобил. Заради опасността от падащи колони огнеборците не влизат в сградата.
 

Коментари

Още от последните новини