Китен и Ново Паничарево празнуват

Китен и Ново Паничарево празнуват - E-Burgas.com

Две населени места в община Приморско празнуват своите празници.

Празненството в Китен започна в 10:30 часа с празнична програма от самодейците на Китен, които изнесоха концерт на сцената в морската градина. В 12:30 часа на сцената излезна странджанската народна певица Цветелина Стойчева и оркестър „Нашенци“. Народните борби, които са неизменна част от всеки събор се проведоха в 12:30 часа. Празникът продължи с програма от гайдарскисъстав „Девин“, отличени в „Живи човешки съкровища на Юнеско„. Ансамбъл „Етнофолк“ заедно с Миглена Бекриева, раздвижиха публиката с кръшни хора, на които се хванаха да уважат празнуващите и кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов и общинския съветник г-жа Златина Величкова. Стотици жители и гости на Китен очакваха с нетърпение гвоздея на програмата певицата Ивана, която изпя емблематичните си песни и слезна сред публиката. 

Въпреки многобройните желаещи да се снимат с нея и хората, които я бяха обградили плътно, тя продължи да пее и се снима с всеки желаещ. Официални гости на празника на Китен бяха д-р Димитър Германов кмет на община Приморско, г-жа Златина Тюлиева председател на общински съвет Приморско, Георги Георгиев кмет на с. Ясна поляна и Златина Величкова общински съветник.

Паралелно в с. Нова Паничарево, жителите празнуваха и своя празник. На сцената излезнаха един от най-известните странджански изпълнители на народни песни, заедно с оркестър „Веселие“, самодейни състави и танцьори.

Празникът на село Ново Паничарево беше уважен от заместник областния управител г-жа Севдалина Турманова, кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, кмета на с. Ясна поляна Георги Георгиев.
В програмата за празниха на приморското село са включени и народни борби, които ще се играят днес 9 юни от 10.00 часа. Kрасива празнична заря огря небето над двете населени места и сложи финал на празниците.

Коментари

Още от последните новини