Китайското посолство у нас: Взети са всички мерку срещу коронавируса

Китайското посолство у нас: Взети са всички мерку срещу коронавируса - E-Burgas.com

Китай е взел мерки за предотвратяване и контрол на епидемията в чуждестранните дипломатически мисии на негова територия, се казва в съобщение на китайското посолство в София.

От дипломатическата мисия призовават към спокойствие, защото паниката е най-опасна. "Епидемията е предотвратима, контролируема и лечима. Превантивните и контролни мерки на китайското правителство са много мощни", се казва в съобщението.

Китайското правителство ще положи всички усилия за осигуряване здравето на чуждестранните граждани в Китай и ще отговори на разумните опасения и загриженост на всички страни, уверява дипломатическото представителство в София.

Междувременно министър-председателят Бойко Борисов изпрати писмо до китайския премиер Ли Къцян, в което изразява съпричастността на българското правителство към китайския народ. Поводът е тревожното разпространение на коронавируса, довел до многобройни заболели и жертви.

Министър-председателят Бойко Борисов изразява надежда, че своевременно предприетите мащабни и бързи действия от китайското правителство, медицински среди и общество за справяне с разпространението на вируса скоро ще дадат резултат и кризата ще бъде ефективно преодоляна.

Коментари

Още от последните новини