Китаристите Майкъл Бътън и Александър Южанин изнасят концерт във „Флората"

Китаристите Майкъл Бътън и Александър Южанин изнасят концерт във „Флората

Двамата китаристи Майкъл Бътън - Великобритания, и Александър Южанин - Русия ще гостуват в Бургас за съвместен концерт. Той ще се проведе на 24 март в Експоцентър "Флора" от 11:30 часа в зала №2.

Турнето е част Международния фестивал на китарата в Плевен. Двамата изпълнители са победители в двете професионални направления на музикалния формат.

Входна такса: Редовен билет: 5 лв.; за учащи и пенсионери - 3 лв.

Билети: касата на Експозиционен център "Флора" Бургас и на място, час преди събитието

 

Биографии:

Майкъл Бътън: Роден в Беркшир, Майкъл Бътън е учил в Академия "Джуниър", където два пъти е печелил специална награда, преди да получи стипендия в Академията, за да продължи обучението си с Майкъл Левин. През първата си година той печели наградата "Юлиан Брийм", която се издава от самия Юлиан Брийм. След като се дипломира с отличие, той получава от Академията една от наградите Regency за забележително постижение. През юни 2014 г. като аспирант със стипендия от Help Musicians UK той става първият китарист, спечелил Клубната награда RAM. През 2016 г. Майкъл Бътън става носител на наградата Ivor Mairants Guitar Award  и е мениджър на Worshipful Company of Musicians. При напускане на Академията през 2016 г. той печели и наградата на Дейвид Ръсел. Към скорошните му успехи се включват 1-ва награда на международния фестивал на китарата "Плевен" 2018 г., ; 3-та награда на Wien Guitar Forum 2018 и 1-ва в Leicester Musicfest.

 

Александър Южанин: Eдин от най-талантливите и блестящи млади руски класически китаристи от своето поколение. Той е носител на награди от повече от 20 национални и международни конкурса, включително 12 първи награди и 2 награди Гран При.

През 2018 г. Александър печели няколко награди в следните международни конкурси за свирене на китара:

- XIX Международен фестивал «Erste Guitar Art» в Белград, Сърбия - първа награда;

- V Международен фестивал на китарите в Солун, Гърция - втора награда;

- IV Международен фестивал на класическата китара в Плевен, България - първа награда.

Галерия
Коментари

Още от последните новини