Китаристи се събират на фестивал в Бургас

Китаристи се събират на фестивал в Бургас - E-Burgas.com

Най-въздействащите и запомнящи се музикални изпълнения на всички времена са с участието на талантливи китаристи, събрани на една сцена. Примери за това са редица музикални трибюти и фестивали през годините, когато китаристите от различни рок и поп банди се обединяват в името на голямото свирене, за да останат в завинаги в сърцата на феновете, превръщайки популярни хитове в култ. България също може да се похвали с не един и двама майстори на китарата. Община Бургас има намерението да събере възможно най-много от тях на едно място, а защо не и на една сцена.

Това място е прекрасната локация за такъв тип събитие в близост до Морска гара, а името на новия фестивал е Burgas Jam. Той ще се проведе за първи път на 3 септември тази година. Начало - 19.00 часа. Ще чуем електрически, акустични китари, комбинирани с интересни и любими гласове. Виртуозни и популярни китаристи отварят ветрилото на всички жанрове, за които този инструмент е основополагащ. Рок, блус, поп, алтърнатив ... - всичко това ще чуем на   Burgas Jam.

С удоволствие ви съобщаваме имената на четирима от вече потвърдилите участие емблематични китаристи:

- Цветан Недялков от "Ку-Ку бенд";

- Пепи Главанов от "Акага";

- Ангел Дюлгеров, който записва с Лили Иванова и Любо Киров;

- Дарин Василев, работил с Джон Лорд от "Дийп Пърпъл" и група "Те".

И това не е всичко - изненадите тепърва предстоят.

"Класациите за най-добър, най-бърз, техничен и т.н. китарист са лошо хоби. Ние не искаме да разделяме, а да събираме китаристите, искаме музика", смятат Община Бургас и дейните участници в организацията на събитието - Светослав Михайлов от група "Горещ пясък" и G.R.A.S., както и журналистът Петър Генчев.

Цената на билетите за Burgas Jam е само 10 лева. През следващата седмица те ще бъдат пуснати за предварителна продажба в Eventim.bg.

Коментари

Още от последните новини