Китаец почина внезапно в Банско

Китаец почина внезапно в Банско  - E-Burgas.com
manager.bg

Чуждестранен гражданин се е почувствал зле и е починал в хотел в курорта Банско, съобщиха медицинските власти. Става дума за 55-годишен китайски гражданин. Към 20.10 часа снощи Зен Юнг Занг се е почувствал зле.

Прилошало му е, след което е припаднал. Пристигналият на място медицински екип го е открил мъртъв. По предварителни данни починалият е имал сърдечни проблеми, които най-вероятно са станали причина за смъртта му.

Тялото е транспортирано за аутопсия в моргата на МБАЛ Благоевград. За смъртта на чуждестранния гражданин са уведомени Националният медицински координационен център и директорът на РЗИ Благоевград, уточнява БГНЕС.

Пред DarikNews главният здравен държавен инспектор д-р Ангел Кунчев уточни, че починалият мъж не е ходил в Китай. Той е бил с британски паспорт и е пристигнал в нашия ски курорт от Великобритания. Издъхнал е в хотела само ден-два след пристигането си.

Единствено аутопсията ще покаже от какво е починал, коментира д-р Кунчев. Според него е много малко вероятно да става въпрос за коронавируса, именно защото туристът не пристига от Китай. По-скоро има друга причина за смъртта, тъй като много бързо се е развило всичко, коментира д-р Кунчев.

Коментари

Още от последните новини