Кирил Принца в съда: Намалете присъдата ми, не съм убил умишлено!

Кирил Принца  в съда: Намалете присъдата ми, не съм убил умишлено! - E-Burgas.com

Защо слушате тези смешни обяснения на този адвокат, вика към съдиите съпругата на убития готвач

Обвиненията в убийството готвача Никола Колев – Кирил Христов от Несебър поиска от Апелативния съд да прецени правилно деянието и да намали присъдата му, наложена от Окръжния съд през юни. Принца, както е известен в Несебър бизнесменът, който отне живота на собствения си готвач, заяви пред съдийската колегия днес, че деянието му не е умишлено.

Кирил Христов бе осъден на 7 години затвор, която дори е под минимума за убийство, поради смекчаващи вината обстоятелства, но обжалва присъдата си.

Междувременно от Апелативна прокуратура също протестират присъдата на Принца, с искане за по-голямо наказание, като в пледоарията си днес прокурор Красимира Кателиева посочи, че деянието се отличава с изключителна дързост, в оживено населено място и в непосредствена близост до православен храм. Освен това и доводът на защитата, че пистолетът бил само с гумени патрони, е неоснователен, подсъдимият осъзнавал постъпката си и е демонстрирал превъзходство.

Според адвокат Потеров това са неосноателни обвинения, лишени от логика, а фаталният изстрел, с който е убит Никола Колев, е направен встрани, на закрито. „Пред кого ще го демонстрира това превъзходство, като цялата група си е тръгнала? Пред себе си ли? Тази теза не издържа обективните факти и логическата постройка“, изригна Потеров.

В същото време заболяване на Принца отново накара прокуратура и защита да размахат ръкавици. Пред съда той обявил, че страда от онкологично заболяване, което прокуратурата разкри днес, че става въпрос за болест на Крон. „Заболяването не е онкологично, каквото той е обявил в съда и се е приело за смекчаващо доказателство“, обясни Кателиева.

„От прокуратурата не са специалисти, естествено, че заболяването е онкологично и е заболяване на червата“, отвърна адвокатът на Принца.

На заседанието днес присъства и съпругата на убития мъж, която в края му си изпусна нервите и на висок глас заяви, че всички тези на Благой Потеров са смешни.

Галерия
Коментари

Още от последните новини