Кирил Петков от Шипка: Сега не е моментът за разединение

Кирил Петков от Шипка: Сега не е моментът за разединение - E-Burgas.com

Министър-председателят Кирил Петков и председателят на НС Никола Минчев участваха в тържественото честване на връх Шипка по случай Националния ни празник Трети март и отбелязването на 144 години от Освобождението на България.

Сега не е моментът за разединение - българите трябва да бъдат по-обединени от всякога, заяви премиерът в речта си. Това обаче предизвика подсвирквания, а някои дори го замериха със снежни топки, но служителите на НСО успяха да го предпазят.

Защо са се били нашите предци? Защо са дали живота си руски воини, украински воини, финландски воини - за да бъдем свободни, независими, да имаме България единена, стига сме се делили на различни групи, призова премиерът. България е единна, всички сме българи и всички почитаме националния празник на България. Време е да кажем, че България е над всичко. Честит празник, българи, заяви Кирил Петков.

По време на своето слово председателят на НС Никола Минчев постави акцент върху ролята на българските опълченци за Освобождението на България. Засегна и темата с войната в Украйна, което предизвика негодувание, част от хората на върха и те го освиркаха.

Коментари

Още от последните новини