Катерина Хапсали се завръща в Бургас с най-новата си книга „Хора”

Катерина Хапсали се завръща в Бургас с най-новата си книга „Хора” - E-Burgas.com

* Три седмици след издаването си, книгата отбелязва два рекорда – изчерпване на първия тираж за три дни и откупуване на авторските права за реализиране на филмова продукция.

Дългоочакваната книга на един от най-успешните  съвременни български автори - Катерина Хапсали - ще има своята бургаска премиера днес, 13 май, от 19.00 часа. Харизматичната писателка ще гостува в новата Библиотека по покана на Община Бургас, а всички ценители на стойностната литература ще могат да си тръгнат с личен автограф и посвещение от автора на бестселърите „Гръцко кафе“ и „Сливовиц“.

 

Сборникът с разкази носи много личното заглавие „Хора” и включва десет вълнуващи истории. Книгата е още едно свидетелство за богатството на разказваческа дарба на Хапсали. По думите на Николай Милчев, „Хора“ е странна смесица от реално и фантазно, от баладично и приказно: „Героите ми приличат на шарена сол – направени са от много билки, от дъждове и страдания, от много любов… Разказите на Катерина Хапсали започват непрекъснато и самият им смисъл е в започването – постоянно става нещо ново. И именно това ново те води към края.“

Също толкова красноречива е Весела Люцканова, един от първите читатели на книгата: „Сборникът с разкази „Хора“ направо ме зашемети. Толкова близки усетих героите, че след всеки разказ спирах, за да си поема дъх. За да изляза от неусетното ми вмъкване под кожата на Пламъчето или Агата, да се измъкна от тъмния ъгъл на Ани към светлия Париж, да се отърся от огромната мъка, пътувайки към Маскирания за лек, да се гмурна до Олга или Зисула с копнежа за истинската любов, да нося достойнството на Лудата, да бъда чаровния Дмитри или двете циганки джуджета върху тяхното летящо килимче…“

Катерина Хапсали е разказвач, PR и най-продаваният български автор на издателство „Колибри“. Нейно дело са бестселърите „Гръцко кафе“ и „Сливовиц“, а „През девет планини“ е сборник със стихотворения, също пожънал голям успех сред читателите. За романа „Гръцко кафе“ Хапсали печели награда „Перото“ в категория проза за 2015 г., както и приза „Цветето на Хеликон“ за 2016 година.

 

Коментари

Още от последните новини