Кампанията „Заедно в борбата срещу рака” на лаборатория „ЛИНА” продължава и през месец ноември

Кампанията „Заедно в борбата срещу рака” на лаборатория „ЛИНА” продължава и през месец ноември - E-Burgas.com


„Удължаваме срока на кампанията, защото много наши пациенти проявиха интерес към нея и ни помолиха за това. Искрено се надяваме, че така помагаме в превенцията на тези тежки заболявания”, заявяват от лаборатория „ЛИНА”.  

В днешно време почти всеки от нас има роднина или приятел, когото подкрепя в битката срещу рака. Зад статистиката с онкоболни  в България стоят съдбите на  350 000 майки, бащи, дъщери и синове. Зад сухите цифри се крият  нечии любими хора, които заслужават да бъдат с близките си по-дълго, а за  постигане на тази цел основна роля има профилактиката.

И днес единственият начин за справяне с рака остава навременното диагностициране, което е ключово за благоприятния  изход  на лечението.  Затова кампанията на медицинска лаборатория „ЛИНА” е  насочена и към двата пола.  Тя се провежда в самостоятелните филиали на лабораторията в областите Бургас, Варна и Ямбол и включва туморни маркери за най-разпространените онко заболявания: CA 15-3 (на млечна жлеза), CA 125 (на яйчници), PSA (на простатна жлеза) и CA 19-9 (на панкреас и дебело черво). Последният туморен маркер е подходящ както за мъже, така и за жени. По време на кампанията всяко от изследванията е на намалена цена от 8лв. вместо стандартните 17лв. Таксата манипулация е 2лв. 

От лаборатория „ЛИНА” обръщат внимание, че туморните маркери  допълват данните, получени от биопсията, ехографията или хистологичното изследване, а при вече започнало лечение са показател за неговата ефективност. Резултатите от тях задължително трябва да се тълкуват от специалист.  


 

Коментари

Още от последните новини