Камера заснела 8-годишния Младен заедно с неговия насилник в деня на бруталното зверство

Камера заснела 8-годишния Младен заедно с неговия насилник в деня на бруталното зверство - E-Burgas.com

36-годишният Михаил Георгиев, който бе задържан по обвинения за опит за убийство на дете в Ямбол, обжалва днес постоянен арест пред Апелативния съд в Бургас. Георгиев бе представляван от служебен защитник в лицето на адвокат Марияна Гърдева. В защитната си теза тя посочи, че обвинението не рзполага с преки доказателства, които да свързват подзащитния й с жестокия побой над 8-годишния Младен. По досъдебното производство били разпитана близо 25 свидетели, но от показанията на нито един не може да се установи, че именно Георгиев е извършител на престъплението. 

Тези твърдения обаче бяха атакувани в правото на реплика от апелативния прокурор Жанет Красимирова, която посочи, че обвинението разполага със запис от камера за видеонаблюдение, на който ясно се вижда Михаил заедно с детето в деня на жестокото зверство. 

Прокурор Красимирова допълни, че при разпитите Михаил сменял няколко пъти версиите си. Първо твърдял, че детето било пребито от собствения му баща, който обаче към ммента на извършване на престъплението не бил в града. След това заявил, че малкия Младен паднал докато берял сливи, а в последствие , че го бил ударил, защото го обидил. 

Всъщност детето е намерено полу-живо до изоставена постройка в Ямбол с множество тежки наранявания по главата. Според разследващите мъжът е нанесъл побой над детето и го е хвърлил от втория етаж на полуразрушената сграда. 

Пред съдебния състав днес обвиняемият поиска да бъде пуснат от ареста, тъй като имал осем деца, за които да се грижи. Съдът обаче реши той да остане в ареста, но постави под съмнение правната квалификация на повдигнатото обвинение. Така 36-годишния Михаил Георгиев е възможно да бъде съден не за опит за убийство , а за причиняване на средна телесна повреда. Тази буква от закона му осигурява далеч по-ниска присъда ако вината му бъде доказана в съда.

Коментари